De APK, Algemene periodiek Keuring, is ooit in het leven geroepen om uzelf en alles wat u dierbaar is (en daar bedoelen we natuurlijk niet alleen uw auto mee!) zoveel mogelijk te beschermen tegen ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden. Garage Herman is zich daar terdege van bewust en gaat zeer zorgvuldig om met keuringsresultaten.

Een gediplomeerd keurmeester draagt zorg voor de technische keuring die gericht is op verkeersveiligheid en milieu. De auto wordt beoordeeld op de volgende onderdelen:

  • verkeersveiligheid o.a. remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;
  • milieu (uitstoot van uitlaatgassen)
  • de registratie o.a. kilometerstand, voertuigbewijs en identificatienummer

Mocht een auto niet door de keuring komen dan zullen wij altijd exact aangeven wat er moet gebeuren om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Uiteraard vertellen we dan ook direct wat dat zal gaan kosten.

De periodieke keuring geeft slechts een momentopname van de technische staat waarin een auto verkeert. U moet er dus niet klakkeloos van uit gaan dat u met een APK-goedgekeurde auto het hele jaar storingvrij en veilig kunt blijven rijden. Overbodig te melden dat vreemde gedragingen van uw auto of rare geluidjes en irritante lampjes nooit moeten worden genegeerd.

Het is trouwens van het grootste belang om uw auto tijdig te laten keuren! Wie te laat is krijgt tegenwoordig volautomatisch een fikse bekeuring van de RDW toegestuurd.
Daarnaast bestaat de kans dat indien u brokken maakt met een ongekeurde auto de verzekeringsmaatschappij geen schadevergoeding uitkeert.